Record store day 2022

Floor Jansen

7 inch single, goud vinyl

Oplage 5.000 stuks (gratis voor de eerste 5.000 bezoekers van RSD op zaterdag 23 april).

 

Floor Jansen is dit jaar de Nederlandse ambassadeur van Record Store Day. Speciaal voor deze gelegenheid verschijnt er een 7 inch single die gedurende deze dag gratis en exclusief verkrijgbaar is voor de eerste 5.000 kopers. Record Store Day wordt gevierd op zaterdag 23 april en vindt plaats in ruim honderd onafhankelijke platenzaken in Nederland.

Als zangeres van Nightwish is Floor Jansen een prominente verschijning in de internationale rock en metal scene, een wereld waarin fysieke media – lp’s, cd’s, dvd’s en box sets – altijd heel belangrijk zijn gebleven. De zangeres heeft zelf ook regelmatig aangegeven het heel belangrijk te vinden dat de albums waarbij ze betrokken is in deze ’tastbare’ vorm uitkomen. Inmiddels is Floor volop bezig met een solo album, waarvan de eerste single fysiek verschijnt tijdens Record Store Day.

Floor over het ambassadeurschap: “Ik ben heel trots ambassadeur te zijn van Record Store Day Nederland. De platenzaak is toch wel dé plek waar je als muziekliefhebber met andere muziekliefhebbers kunt praten over muziek. De comeback van vinyl bewijst maar weer dat voor veel mensen fysiek product heel belangrijk is en dat willen we graag zo houden, zeker als muzikant!”

Gratis 7 inch single
De eerste solo single (titel TBA) van Floor Jansen staat op de goudkleurige 7 inch single die speciaal voor Record Store Day is geperst. De eerste 5.000 klanten die op zaterdag 23 april een aankoop doen in één van de deelnemende platenzaken, krijgen deze gratis mee naar huis. Het nummer is vanaf 25 maart via alle streaming platforms te beluisteren.
Op kant B staat de live versie van The Phantom of the Opera, het befaamde duet met Henk Poort, op 3 september 2021 opgenomen in de AFAS Live in Amsterdam.